11.9.2016

Romanttinen kesäkuun ilta

Lienee luonnollisinta ja helpointa aloittaa tämän blogin kirjoittaminen päivästä, jolloin ajatus naimisiin menosta konkretisoitui. Eli tietysti kosinnasta.

Olimme Villen kanssa ostaneet teltan ja menossa telttailemaan heinäkuun alkupuolella kolmistaan Ahvenanmaalle. (Kolmas tässä kuviossa on siis koiramme Leo.) Koska emme lainkaan tienneet, miten telttailu Leolta onnistuu, meidän oli tehtävä koetelttaretki – jollaisena minä siis sitä alkujaan pidin – ennen telttailua kauempana kotoa. Koetelttailemaan menimme kahdeksi yöksi pieniin saariin vanhempieni mökin lähettyville Turun saaristoon. Maisemiin, jotka siis olivat olleet minulle tärkeitä lapsuudestani asti.

Ensimmäisenä päivänä teltan pystyttämisen jälkeen vietimme iltaa nuotion ja auringonlaskun uskomattoman ihanassa ja hiljaisessa tunnelmassa. Jo tällaisenaan hetki tuntui täydelliseltä.

Tämän kuvan otin hetki ennen kosintaa. <3

Eteeni polvistuttiin ja kysyttiin yksi elämäni tärkeimmistä kysymyksistä. Johon tietysti vastasin kyllä. <3

Kun olin ymmärtänyt mitä juuri tapahtui, kysyin hieman humoristisesti, että missäs meidän skumpat oikeen on, enkä osannut odottaa saamaani vastausta. Ville oli salakuljettanut skumppapullon laseineen mukaan, joten pääsimme vielä nauttimaan lasilliset kuohuvaa tähänastisen elämäni täydellisimpänä iltana.

Vaikka käsitys naisen omistajuuden vaihtumisesta isältä sulholle onkin täysin vastaan mitään arvoja mitä elämässäni ajan, olen aina pitänyt romanttisena tapana sitä, että mies kysyy vanhemmalta "lupaa" kosinnalle. Mielestäni se kertoo lähinnä siitä, että mies kunnioittaa morsiamen vanhempia ja haluaa varmuuden siitä että itse "kelpaa" (ei omistamansa vaurauden vaan luonteensa puolesta). Toki luvan antaja voi olla yhtä hyvin äiti kuin isäkin. Olen siis ihan äärettömän iloinen siitä, että Ville jutteli kosinnasta isäni kanssa ennen polvistumistaan.

Rakas isäni oli sanonut omaan ihanaan tapaansa että "hauska juttu" Villen kosimissuunnitelmille. Totesimme Villen kanssa, että aika hauska saakin olla, että minua rupee kosimaan. <3


4 kommenttia:

  1. Tervetuloa hääblogimaailmaan! Jään innolla lukemaan hääjärjestelyistänne. :)

    Marjo / Elämäni päivä
    http://haahaahaat.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Jes, toinenkin aloitteleva hääblogi vuoden 2018 häistä! Jään innolla lukemaan :)

    Ihana kosintatarina, saa nähdä uskallanko julkaista omani :D

    Sari - A Romantic State of Mind
    http://romanticstateofmind.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että jäät lukemaan. :)
      Itselle kieltämättä tuli sellainen ajatus kosintatekstiä kirjoittaessa, että kirjoittaa niin henkilökohtaisesta asiasta, ettei kovin yksityiskohtaisesti edes halunnut kertoa. Jaa siis tarina vain, jos sen jakaminen tuntuu hyvältä. :)

      Täytyypi käydä vilkaisemassa myös sinun blogiasi!

      Poista